LOGIN
CONT NOU ADAUGA ARTICOL
Articole > Momente importante > 10 stadii prin care treci pana ii convingi pe copii sa faca ceva ce nu vor
data: 25 August 2015
Momente importante

10 stadii prin care treci pana ii convingi pe copii sa faca ceva ce nu vor

Momente importante
autor: Bebebucovina
0 MEMBRI
VOTAT DE

Copiii pot fi uneori o sursa de amuzament nemarginita, dar se pot intoarce si la 360 de grade, transformand zambetele dulci in priviri taioase. Daca ii lasi sa faca ce isi doresc si ce le place, viata va fi simpla si frumoasa, iar tu vei fi rasplatita in imbratisari si sarutari nenumarate. Pune-i sa faca ceva ce nu vor, iar lucrurile se vor schimba complet si tu vei ramane cu impresia ca ai pasit pe un camp cu bombe active.

Chiar daca in multe dintre situatii sunteti de acord atunci cand el sau voi trebuie sa faceti ceva, din cand in cand personalitatea lui iese la suprafata si isi spune cuvantul. Cand se intampla acest lucru, cei mai multi dintre parinti isi pregatesc trucurile magice si incearca sa faca… magie. In fiecare zi apare ceva nou si diferit, asa ca trucul pe care l-ai folosit astazi este posibil sa nu mai functioneze si maine.

Mai jos iti prezentam cele 10 stadii prin care trec parintii pana cand ajung sa il convinga pe cel mic sa faca un lucru pe care el nu si-l doreste:

1. Ii spui ce sa faca. “Pregateste-te, mergem la antrenament!”
2. Reformulezi. Nu ii mai spui direct, ci il rogi sa faca acel lucru (cu cel mai mieros glas si cea mai dulce privire)
3. Intorci situatia spre el: “Cum, dar nu vrei sa mergi la cursurile de inot?” (este evident ca pustiul nu vrea, dar este un truc la care parintii apeleaza adesea si care functioneaza uneori)
4. Vinovatia. “Dar am dat atatia bani pe abonament.”/”Am batut atata drum pana aici.” Ii lasi impresia ca daca tu ai facut ceva, acum este randul lui sa faca.
5. Aduci in discutie sentimentele. “Dar o sa se supere tata/bunica/matusa/verisorul daca nu mergem. Nu vrei sa se supere, nu-i asa?”
6. Mita. “Daca faci ______, putem face______”. De obicei “mita” oferita consta in dulciuri, jucarii sau o plimbare intr-un loc la alegerea lui.
7. Amenintarea. De obicei amenintarea consta in interdictia de a se mai juca sau deja celebra propozitie “Ii spun lui tati!”
8. Tipatul. Oricat de mult ne detestam ulterior, sunt momente in care cedam si, in loc sa continuam pe tonul calm, ridicam vocea la cel mic.
9. Rugaminti. In acest moment suntem ori aproape de a il convinge, ori aproape in stadiul in care eram si 8 puncte mai devreme.
10. Repetitia. Treci din nou prin cele 9 puncte si, la un moment dat stii ca pustiul tau o sa cedeze.

Care sunt stadiile prin care treci atunci cand vrei sa iti convingi puiul sa faca ceva?