LOGIN
CONT NOU ADAUGA ARTICOL
Articole > Momente importante > 5 lucruri pe care doar mamele care lucreaza le pot intelege
data: 28 Iulie 2015
Momente importante

5 lucruri pe care doar mamele care lucreaza le pot intelege

Momente importante
autor: Bebebucovina
0 MEMBRI
VOTAT DE

Pentru noi, mamicile care jonglam intre meseria de mama, de sotie si cea de la job, solutia potrivita ar fi un concediu “de familie” platit, in loc de un concediu de maternitate prost platit sau neplatit. Exista tari in lume care nu au legi clare in ceea ce priveste concediul de maternitate, insa speram ca in scurt timp acest lucru sa se reglementeze si meseria de mama sa fie apreciata la adevarata ei insemnatate. Intre timp, iata mai jos cateva lucruri pe care doar mamicile care lucreaza le pot intelege pe deplin.

1. Nu iei stimulente
Da, tu esti cea care merge la job, pregateste copiii, face micul dejun, gateste cina si apoi se mai confrunta si cu probleme de maternitate, de casnicie sau pur si simplu de gospodarie. Cei din jurul tau ar putea crede ca iei medicamente stimulente, insa tu stii ca nu este deloc asa. Esti plina de energie, iar ceilalti ar trebui sa fie recunoscatori pentru acest lucru.

2. Te bucuri de timpul petrecut cu copiii
Poate ai auzit despre toate acele critici la adresa mamelor care muncesc, cum ca nu acorda suficienta atentie copiilor lor. Timpul petrecut impreuna cu pustii tai este foarte important, iar tu stii acest lucru foarte bine. Atunci cand te intorci de la serviciu si petreci timp cu ei, nimic nu sta in calea jocurilor si hlizelilor voastre. Stii cum sa faci fiecare moment sa conteze!

3. Ai nevoie de timp pentru tine
Fiecare femeie, indiferent ca este mama full time sau mai merge si la job, are nevoie de timp departe de copiii ei, iar acesta nu este neaparat un lucru rau. La fel ca orice relatie, o pauza din cand in cand este bine venita. Ea va va lasa timp sa va fie dor unuia de celalalt si sa apreciati si mai mult momentele frumoase petrecute impreuna.

4. Va fi mai putin probabil sa ai copii rasfatati
Atunci cand tu esti la serviciu, copiii tai trebuie sa preia din responsabilitatile casei (atunci cand mai cresc si pot invata mersul lucrurilor in casa) si, in felul acesta, sa te ajute pe tine. In acelasi timp, daca ai mai mult de un prichindel, ei vor invata ca trebuie sa lucreze in echipa pentru ca lucrurile sa fie gata mai repede si mai bine. Bineinteles, vor exista tot felul de dispute, dar sunt certuri fratesti care nu tin mai mult de cateva momente.

5. Ai putea fi un antreprenor de succes
Stiai ca cele mai multe femei antreprenor sunt mame? Un studiu sugereaza ca 95% dintre femeile care conduc afaceri au copii acasa. Mamele sunt cele care te ajuta atunci cand esti in impas, cand ai o problema la care nu gasesti rezolvare sau ai nevoie de o solutie mai simpla si practica. Este in caracterul mamelor sa fie persoane organizate, care rezolva orice situatie, indiferent daca este vorba despre o mica zgarietura sau o problema mai serioasa la scoala.

Ce spuneti, mamici?