LOGIN
CONT NOU ADAUGA ARTICOL
Articole > Stiati ca > 5 lucruri pentru care mamele de baieti trebuie sa se pregateasca!
data: 28 Iunie 2016
Stiati ca

5 lucruri pentru care mamele de baieti trebuie sa se pregateasca!

Stiati ca
autor: Bebebucovina
0 MEMBRI
VOTAT DE

Fiecare copil este unic. Este diferit de ceilalti. Cu atat mai mult cu cat luam in seama si diferenta dintre sexe. Dintotdeauna se stie ca mamele de fete si mamele de baieti se confrunta cu probleme total diferite. O casa plina de activitate si testosteron este pur si simplu diferita de o casa in care exista cel putin o fetita. Esti mama de baiat? Atunci, pregateste-te!

1. Vei avea o multime de lucruri sparte prin casa.
Cateodata se vor petrece accidente cu obiectele din casa chiar sub ochii tai. De cele mai multe ori, insa, . vei fi pusa in fata faptului implinit. De exemplu, vei sterge praful si vei observa ca geamul de la rama unei fotografii lipseste. Desi in urma interogatoriului vei reusi sa afli ca acest lucru s-a intamplat in timp ce baietii jucau fotbal in casa, detaliile vor ramane un mister. Cand s-a intamplat? Nu intreba. Nu vrei sa afli.

2. Va trebui sa initiezi orice conversatie.
Cand esti mama de baiat trebuie sa renunti la intrebarile care le ofera copiilor oportunitatea de a da raspunsuri monosilabice. In cazul lor, intrebarea “Cum a fost azi la scoala?” va fi urmata de clasicul raspuns “Bine”, iar “Ce ai invatat?” va fi urmata de raspunsul “Diverse”. Nu e vina ta, pur si simplu baietilor nu le place sa retina atat de multe detalii, precum fetelor. Pentru ei, detaliile sunt inutile.

3. Va fi nevoie sa le arati cum se curata o baie.
Baietii au un stil aparte in ceea ce priveste dezordinea. Sa nu te mire daca vor folosi cosul de gunoi, chiar daca acesta este deja plin si daca oglinda va fi in fiecare zi plina de pasta de dinti. Despre subiectul “toaleta” nici nu pomenim!

4. Nu vei sti totul, asa cum ti-ai dori.
Baietii din casa ta sunt frati, nu uita asta! Cat sunt mici, se vor intrece care sa intre primul in bucluc sau cum sa se bage unul pe altul in bucluc. Cu varsta, insa, ei vor deveni cei mai buni prieteni si se vor apara unul pe celalat in fata oricui, chiar si a ta.

5. Va trebui sa ii inveti ce inseamna o intalnire romantica.
Te avertizam de pe acum! Nu le povesti cum erau intalnirile tale. Nu vor sa auda cum isi petreceau parintii lor serile in tinerete. Incearca doar sa le spui, in termeni generali, ce inseamna o intalnire romantica, ce se presupune ca ar trebui sa faca, cum sa se poarte, cum sa le pese si de altcineva in afara de persoana lor, cum sa iubeasca pe altcineva care nu face parte din familie, lucruri carora baietii nu le acorda atat de multa importanta.

Acestea sunt doar cateva dintre “adevarurile generale” pe care le vei descoperi ca mama de baiat. Nici mamele de fete nu scapa usor, dar, despre ele, intr-un articol viitor.