LOGIN
CONT NOU ADAUGA ARTICOL
Articole > Alimentatie > Alimentatia copilului de 1 an
data: 13 Septembrie 2013
Alimentatie

Alimentatia copilului de 1 an

Alimentatie
autor: Bebebucovina
1 MEMBRU
VOTAT DE

Incepand cu varsta de 1 an, alimentatia copilului ar trebui sa se apropie de cea a unui adult, atat din punct de vedere al continutului, cat si al consistentei. Va trebui sa i se ofere legumele sfaramate cu furculita, In locul celor pasate cu blenderul.

Masa de pranz, care trebuie sa fie cea mai consistenta, va fi alcatuita de obicei din supa de zarzavat si piure de legume cu carne. Se va da copilului o cantitate de 250 mg de alimente solide la o masa. O sursa importanta de proteine o reprezinta galbenusul de ou sau 70 g de carne de pasare, peste, vitel sau ficat de pasare.

La terminarea mesei, bebelusul poate primi un desert sub forma de fructe sau compot. Dupa-masa, puteti hrani copilul cu o portie de fructe cu cereale sau biscuiti, branza de vaci sau iaurt.

Dimineata si seara este bine sa se pastreze mesele de lapte, daca este lapte de la mama, cu atat mai bine; daca este vorba de lapte formula, acesta poate fi Imbunatatit cu cereale. Masa de seara se recomanda sa fie mai consistenta, incluzand biberonul cu lapte, gris cu lapte, mamaliguta cu branza, sunca slaba sau paine cu unt.

Toate aceste meniuri sunt orientative, tipul de alimente si cantitatea lor trebuie adaptate apetitului si preferintelor celui mic si pot fi schimbate de la o zi la alta. Copilul nu trebuie fortat sa manance sau sa consume tot din farfurie, daca el nu doreste.
Daca cel mic este sanatos si creste In greutate corespunzator varstei, Inseamna ca el mananca bine si suficient.