LOGIN
CONT NOU ADAUGA ARTICOL
Articole > Pentru casa > Amenajarea camerei pentru cel mai nou membru al familiei
data: 29 Octombrie 2015
Pentru casa

Amenajarea camerei pentru cel mai nou membru al familiei

Pentru casa
autor: Bebebucovina
0 MEMBRI
VOTAT DE

Liniutele de pe testul de sarcina s-au colorat si ti-au confirmat faptul ca cel mai asteptat membru al familiei este pe drum. Dupa ce trec momentele de euforie, incep sa apara gandurile nenumarate: ce hainute sa iau, ce carucior, ce fel de biberon, suzeta sau ce alte accesorii sunt cele mai potrivite, cum ii amenajez camera. Daca pentru restul intrebarilor ai timp sa gasesti raspuns de-a lungul celor 9 luni de sarcina, pentru amenajarea camerei trebuie sa te misti repejor. Daca vrei sa ii amenajezi camera pe baza sexului celui mic, atunci mai ai ragaz de gandire cateva luni.

Daca vrei ca dormitorul celui mic sa fie unisex, atunci te poti pune pe treaba si poti incepe sa cauti inspiratie si sa strangi idei. Spre exemplu, poti amenaja camera folosind tema animalelor, fie ele domestice sau salbatice. Desi poate parea o tema banala, ea iti ofera de fapt o mare libertate. Poti alege animale din jungla, dintr-o ferma, marine, din padure etc si te poti folosi de mediul lor pentru a amenaja camera. Spre exemplu, poti varui peretii in albastrul marii, daca alegi animale marine, in verdele padurii pentru animalele salbatice de pe la noi sau in galbenul desertului pentru cele din Africa. Construieste in jurul acestei “povesti”cu accesorii precum lampe, autocolante, jucarii sub forma de animale si pat colorat.

O alta idee ar fi sa te folosesti de litere si cifre pentru amenajarea camerei, astfel incat, atunci cand va incepe sa vorbeasca si vei vrea sa il inveti literele, sa va fie amandurora mai usor, avandu-le tot timpul la vedere. Acest tip de decor poate fi foarte util pe toata perioada copilariei lui, ajutandu-l sa invete mai usor. De asemenea, poti updata acest tip de decor atunci cand mai creste, cu motive din diferite discipline scolare precum geografia sau istoria.

Sigur ca si personajele din povesti sau din serialele TV isi pot gasi locul in camera micutului. Poti crea un decor inspirat din povestile nemuritoare ale copilariei, cum ar fi Micul Print sau Cei trei purcelusi, ori te poti lasa purtata in lumea desenelor animate, precum Tom & Jerry sau Winnie the Pooh.

Tu unde iti gasesti inspiratia pentru amenajarea camerei noului membru al familiei?