LOGIN
CONT NOU ADAUGA ARTICOL
Articole > Dezvoltare bebe > Amintiri din copilarie – legile nescrise
data: 03 Noiembrie 2015
Dezvoltare bebe

Amintiri din copilarie – legile nescrise

Dezvoltare bebe
autor: Bebebucovina
0 MEMBRI
VOTAT DE

Adesea, cand ne gandim la copilarie, ne incearca o puternica stare de nostalgie si ne napadesc amintiri de tot soiul, unele mai amuzante, altele mai serioase. Sunt, intre acele amintiri amuzante, unele care te fac sa razi cu gura pana la urechi numai la gandul ca pentru tine, pe vremea aceea, unele lucruri erau legi nescrise pe care le respectai cu sfintenie. Multe dintre aceste “legi” sunt doar cateva scuze pe care parintii le-au inventat de-a lungul timpului pentru a-i convinge pe copii sa faca anumite lucruri.

Transmise din generatie in generatie, niciun copil nu a pus la indoiala adevarul din spatele vorbelor pe care parintii le spuneau atunci cand ramaneau fara resurse si nu stiau cum sa il faca pe pitic sa inteleaga sau sa faca ce trebuie.
Ne amintim cateva dintre acestea si va rugam si pe voi sa completati lista cu altele din amintirile voastre sau pe care le inventati chiar voi pentru copiii vostri.

“Ti se lipeste guma de stomac daca o inghiti” era cea mai frecventa motivatie pe care parintii ne-o dadeau atunci cand noi mestecam o guma pentru cateva minute, iar apoi o inghiteam si ceream alta.

Bineinteles ca daca beam prea multa apa, trebuia sa existe o consecinta, aceasta era ca “faceam broaste in burta”. Si daca ne jucam cu focul pateam ceva, “faceam pipi in pat”. Daca ne imbracam cu hainele pe dos, sigur “se schimba vremea” din cauza noastra, daca ne sarea cineva, “ramaneam mici”, iar daca mancam coltul painii “ne iubea soacra”.

Categoric, din toate aceste povesti nu aveau cum sa lipseasca personaje precum Bau-Bau sau Pinocchio. Daca minteam, “ne crestea nasul precum lui Pinocchio” sau “ne manca Bau-Bau” daca nu eram cuminti.

Voi mai folositi astfel de vorbe pentru a-i pacali pe cei mici sau deja ati trecut la nivelul urmator, unde voi sunteti “inventatori”? :)