LOGIN
CONT NOU ADAUGA ARTICOL
Articole > Dezvoltare bebe > Atitudinea fata de mancare si tulburarile emotionale
data: 28 Ianuarie 2016
Dezvoltare bebe

Atitudinea fata de mancare si tulburarile emotionale

Dezvoltare bebe
autor: Bebebucovina
0 MEMBRI
VOTAT DE

Citind acest titlu, poate te intrebi care ar putea fi legatura dintre cele doua, cum este posibil ca atitudinea fata de mancare sa aiba vreun rol in nasterea tulburarilor emotionale? O echipa de cercetatori in tulburari de alimentatie de la Centrul Duke din Carolina de Nord trage un semnal de alarma asupra copiilor foarte dificili la mancare si a riscului semnificativ mai mare de a suferi de probleme emotionale ce necesita interventie medicala.

Acestia au realizat un studiu pe un esantion de 3.433 de participanti, dintre care 18% sunt considerati relativ dificili la masa, in timp ce aproximativ 3% fac parte din categoria “extrem de dificili”, conform studiului publicat in revista ‘Pediatrics’ si citat de Agerpres. Nancy Zucker, directorul Centrului Duke, spune ca in acest studiu nu este vorba despre copiii mofturosi care uneori refuza sa manance broccoli, ci despre cei care sunt atat de dificili la produsele alimentare, incat acestea incep sa le provoace probleme. Cercetatoarea a avertizat ca acest comportament extrem poate lua multe forme si poate afecta sanatatea si dezvoltarea copilului si poate duce chiar la probleme in relatia dintre copii si parinti.

In urma cercetarii s-a constatat ca acei copii care au o atitudine ‘moderata’ pana la ‘foarte dificila’ in ceea ce priveste hrana au avut un risc semnificativ mai mare de simptome depresive si de anxietate. Cercetatorii sustin ca acesti copii pot beneficia de anumite terapii ce au drept scop, printre altele, sa demistifice sursele de anxietate produse de alimente.

Din pacate, aceste metode nu sunt suficiente pentru copiii cu o sensibilitate senzoriala extrema, pentru care chiar si un miros vag sau un gust mai fad poate fi prea intens.