LOGIN
CONT NOU ADAUGA ARTICOL
Articole > Dezvoltare bebe > Bugetul alocat lui bebe – cati bani ii “dai”?
data: 17 Decembrie 2015
Dezvoltare bebe

Bugetul alocat lui bebe – cati bani ii “dai”?

Dezvoltare bebe
autor: Bebebucovina
0 MEMBRI
VOTAT DE

Unul dintre cele mai importante momente din viata unei femei este atunci cand afla ca este insarcinata si ca va aduce pe lume o minune, 9 luni mai tarziu. Inca din prima luna cand afla ca vor deveni mamici, femeile incep sa se gandeasca la tot felul de lucruri pe care le vor face cu bebe si lucruri pe care le vor cumpara pentru ei.

Incepand de la hainute si accesorii, la ceva mai costisitoarele piese de mobilier, carucioare sau aparate de monitorizat copilul, toate acestea zboara prin mintea unei viitoare mamici cu o viteza incredibila. Si ce face mamica? Ce sa faca, liste cu cele necesare, in ordinea prioritatii lor. Datorita internetului si multitudinii de informatii pe care le avem la dispozitie, viitoarele mamici stiu acum de ce are nevoie un bebelus, din momentul in care se naste si pana cand va deveni adolescent. Lucrul acesta le ajuta sa eficientizeze listele si cumparaturile, dar si sa se incadreze in bugete. Conform unui studiu al unui magazin de articole pentru bebelusi, o familie cu venituri medii si peste medii din Romania cheltuie lunar intre 1000 si 3000 de lei pentru produse destinate celor mici. Este adevarat ca suma creste atunci cand se pune mai mult accent pe calitatea lucrurilor achizitionate.

Tendinta celor mai multe mamici este de a face alegeri, pe langa cele calitative, si in functie de ultimele tendinte in moda bebelusilor, design, dar si functionalitate, atunci cand vine vorba de vestimentatia sau amenajarea camerei micutului. Conform aceluiasi studiu mentionat anterior, cele mai cautate produse de catre tinerele mame sunt hainele, accesoriile, mobilierul, jucariile, patutul, caruciorul, cadita, aparatele de monitorizare, scutecele, biberoanele, suzetele sau sterilizatoarele.

Lista voastra ce contine si ce buget alocati lunar pentru bebe?