LOGIN
CONT NOU ADAUGA ARTICOL
Articole > Dezvoltare bebe > Care sunt primele semne ale eruptiei dentare
data: 06 Februarie 2015
Dezvoltare bebe

Care sunt primele semne ale eruptiei dentare

Dezvoltare bebe
autor: Bebebucovina
0 MEMBRI
VOTAT DE

Probabil ai auzit deja ca odata cu aparitia primilor dintisori, bebe nu se va simti tocmai in largul sau. Pentru ca inca nu poate vorbi si nu stie cum altfel sa iti spuna ce il deranjeaza, episoadele de plans vor deveni mai dese. Stai linistita, este o perioada care va trece cu rabdare si atentie - trebuie doar sa iti pastrezi calmul si sa nu te sperii atunci cand bebe plange. Motivul pentru care bebe este atat de irascibil, este acela ca primul dintisor se pregateste sa apara.

Care sunt simptomele eruptiei dentare?

1. Aparitia primilor dintisori poate cauza o usoara crestere a temperaturii bebelusului, dar atentie, nu este vorba de febra. Daca bebe are febra, deja nu mai este vorba doar de aparitia dintisorilor si cel mai bine este sa contactezi medicul pediatru.

2. Bebe prezinta o accentuata stare de irascibilitate si este mult mai iritat decat in mod normal.

3. Este posibil ca puiul tau sa doarma mai putin pe timpul noptii. Asadar ar fi bine sa incercati sa va odihniti amandoi pe cat posibil, in timpul zilei.

4. Gingiile bebelusului vor prezenta mici umflaturi si vor fi mai rosii decat in mod normal. Atunci cand bebe devine agitat si plange mai des, inainte de a-ti pune alte intrebari, verifica gingiile si vei stii daca eruptia dentara este sau nu cauza starilor pe care le are cel mic.
Pentru a calma disconfortul resimtit de cel mic, poti apela la inelele reci pentru dentitie sau chiar la un prosopel umed si rece pe care bebe sa il tina in gurita. De asemenea, in farmacii poti gasi gelurile speciale pentru dentitie, insa discuta in prealabil cu farmacistul si insista asupra oricaror efecte mai putin placute pe care acestea le pot avea. In general, o cantitate prea mare de gel, poate dauna celui mic.