LOGIN
CONT NOU ADAUGA ARTICOL
Articole > Momente importante > Care sunt primele semne ale nasterii
data: 06 Februarie 2015
Momente importante

Care sunt primele semne ale nasterii

Momente importante
autor: Bebebucovina
0 MEMBRI
VOTAT DE

Daca esti pregatita pentru prima sarcina si astepti momentul in care vei primi marea veste, probabil esti deja mult mai atenta la modul in care functioneaza organismul tau. De acum, astepti fiecare semn care ar putea anunta fericitul eveniment, insa stii care sunt primele simptome care ar putea prevesti o eventuala sarcina?

1. Oboseala

Daca resimti oboseala mult mai usor, ba chiar te simti astfel fara sa fii depus efort, ar trebui sa iei in calcul varianta unui test de sarcina. Pentru ca astfel de stari mai sunt generate si de anumite perioade ale anului sau de carente de vitamine si minerale din organism, fii atenta si la schimbarile de stari pe care le ai. Oboseala asociata cu trecerea brusca de la o stare la alta, fara motive concrete, pot fi semnele unei sarcini.

2. Insomnia si lipsa poftei de mancare
Atunci cand ne gandim la o viitoare mamica, avem mai degraba ideea ca acesta mananca mult mai mult si are nevoie de mai multa odihna, motiv pentru care, doarme mai mult. Asadar, sunt doua stari pe care probabil nu le-ai asocia unei sarcini. Cu toate acestea, in primele saptamani organismul tau trece prin schimbari si pana se adapteaza, se poate manifesta in diferite moduri. In concluzie, insomnia si lipsa poftei de mancare pot fi semnele unei sarcini.

3. Urinari frecvente si constipatie
Primul simptom este generat de marirea uterului, pregatit pentru a face loc fatului, ceea ce pune presiune pe vezica urinara. In acelasi timp, constipatia poate aparea ca urmare a schimbarilor hormonale, care duc la ingreunarea digestiei.

4. Marirea si sensibilizarea sanilor
Acesta este probabil unul dintre cele mai evidente semne de sarcina. In general, acest simptom poate aparea, la multe dintre femei, inainte de menstruatie. Insa atunci cand nu este cazul, acesta poate fi cel mai vizibil semnal ca s-ar putea sa fii mamica.

5. Greata si voma
In afara de cresterea in volum a sanilor, aceste doua manifestari ale organismului tau, sunt la fel de evidente ca cele precedente. Ce viitoare mamica nu stie ca starea de greata si episoadele de voma sunt semne ca bebe urmeaza sa creasca in burtica?
Cu toate acestea, nu neglija aceste simptome punandu-le pe seama unei sarcini, mai ales daca stii ca sansele ca acest lucru sa se intample, sunt destul de mici. De preferat este ca, indiferent de caz, sa faci o vizita medicului de familie care te poate indruma catre specialistii de care ai nevoie.