LOGIN
CONT NOU ADAUGA ARTICOL
Articole > Dezvoltare bebe > Ce este mai potrivit pentru cel mic, premergator sau antemergator?
data: 18 Mai 2015
Dezvoltare bebe

Ce este mai potrivit pentru cel mic, premergator sau antemergator?

Dezvoltare bebe
autor: Bebebucovina
0 MEMBRI
VOTAT DE

Atunci cand cel mic incepe sa se apuce cu manutele de mobilier si descopera ca se poate deplasa pe propriile picioare, incep sa apara grijile privind siguranta bebelusului . Pentru a profita de un moment de respiro, cele mai multe mamici aleg sa cumpere pentru cel mic un premergator. Dar cate dintre voi ati auzit de fratele mai putin celebru al premergatorului, antemergatorul ?
Premergatorul este acel instrument de sustinere a copilului, cel mai des folosit de mamici. Este recomandat ca abia dupa varsta de 6 luni, copiii sa fie pusi in premergator. Datorita sistemului de sustinere si a jucariilor colorate, cel mic poate petrece acolo timp indelungat, explorand imprejurimile. Daca nu ai colturi ascutite sau scari in casa, il poti lasa pe cel mic cu premergatorul, iar tu iti poti rezolva treburile pe care le aveai deja pe lista.
Primul dezavataj al acestuia este ca ii incetineste bebelusului dezvoltarea motorie, din cauza tavitei care ii ascunde picioarele copilului. La fel ca multe alte abilitati umane, si mersul se invata prin mimetism. Un alt dezavantaj este, conform unor studii, ca acei copii care folosesc premergator vor avea probleme de spate, in special cu coloana vertebrala.
Antemergatorul, fratele mai putin celebru al premergatorului, este precum un panou de activitati mobil. In general, acesta este dispus in forma de A, cu roti la capetele de jos si o bara de sustinere in partea de sus.
Poti considera antemergatorul o jucarie educativa, pentru ca acesta ajuta la construirea mersului corect al copilului, dar si la sporirea increderii de sine. Dezavantajul lui este ca, pana se obisnuieste cel mic cu el, trebuie sa ai grija sa nu cada si sa se loveasca.
Tu ce ai alege pentru micutul tau ?