LOGIN
CONT NOU ADAUGA ARTICOL
Articole > Ingrijire > Ce faci atunci cand toti cei din jur iti dau sfaturi?
data: 09 Februarie 2015
Ingrijire

Ce faci atunci cand toti cei din jur iti dau sfaturi?

Ingrijire
autor: Bebebucovina
0 MEMBRI
VOTAT DE

Atunci cand afli ca vei fi mamica esti atat de fericita incat esti din ce in ce mai nerabdatoare sa impartasesti si celor dragi vestea cea mare. Curand insa, toti cei din jur iti vor oferi atat de multe sfaturi incat, pe langa faptul ca ai deja o multime de emotii, vei incepe sa te simti putin agasata de avalansa de pareri din jurul tau.

Sfaturi despre cum sa ai grija de cel mic.

Mama, matusile, prietenele si in general, cam toate prezentele feminine din viata ta, iti vor spune ce sa faci atunci cand bebe are febra, cand e racit sau in orice alta situatie in care cred ele ca ar fi necesar. Este adevarat ca ai nevoie de sprijin insa, explica-le ca le vei cere sfatul atunci cand vei avea nevoie. In plus, in orice chestiune ce tine de sanatatea celui mic, prima persoana pe care ar trebui sa o suni, este medicul pediatru sau poate apropiatii care au cunostinte in domeniu medical.

Cum sa iti pastrezi calmul?

Este foarte posibil ca la un moment, toate aceste pareri si sfaturi excesive sa te enerveze in adevaratul sens al cuvantului, mai ales sub incindenta schimbarilor hormonale permanente din timpul si la scurt timp dupa nastere. Aminteste-ti insa ca toti cei din jur au cele mai bune intentii si isi doresc sa te ajute pe cat mai mult posibil.

In plus, ofera-ti timp singura si cere-le celor dragi sa iti acorde linistea de care ai nevoie. Momentele de relaxare in intimitate te vor incarca cu energie pozitiva iar starile de agitatie vor disparea in scurt timp.
Si nu in ultimul rand, priveste partea buna a lucrurilor: atat tu, cat si bebe, veti fi inconjurati de multa dragoste! Pentru o proaspata mamica, atentia, sprijinul si dragostea celor din jur, sunt ingredientele unei retete pentru fericire in timp ce pentru bebe, a creste intr-un mediu familial calduros, este cel mai frumos lucru pe care tu ca mamica, i l-ai putea dori.