LOGIN
CONT NOU ADAUGA ARTICOL
Articole > Siguranta > Convulsiile febrile
data: 25 August 2014
Siguranta

Convulsiile febrile

Siguranta
autor: Mari Branescu
31 MEMBRI
VOTAT DE

Buna, dragi mamici, sunt mama a doi baieti. Mi-e greu sa incep a povesti parca a fost ieri,baiatul meu cel mic, la varsta de 10 luni a facut prima convulsie febrila,sper sa fie si ultima. Totul a inceput cu febra mare,38,39,5 nu avea alte simptome. I-am dat regulat sirop de febra in prima zi,a doua zi dimineata iar febra si deodata il vad tremurandu-i tot corpul. A dat ochii peste cap,buzele se invinetise,era moale ,l-am luat in brate i-am deschis gurita nu stiam ce sa fac (sunt un parinte informat cu multe cunostiinte despre aproape toate problemele copiiilor,dardespre lucrul acesta adica convulsile febrile nu stiam mai nimic)

M-a apucat disperearea cand am vazut ca nu misca,nu scoate un sunet,am crezut ca moare. Mi-a venit in minte atunci faptul ca o matusa de a mea a pierdut un copil din cauza convulsiei febrile,am sunat repede la salvare tinand copilul in mana,in final am ajuns la spital,am stat internati 5 zile,acolo diagnosticul a fost rosu in gat,acolo nopti nedormite,facand impachetari cu panza uda cu apa rece pt ca nu scadea febra deloc. Dupa 3 zile a trecut febra asta mare,ce sa mai zic si copilul chinuit si eu,dar multumesc lui DUMNEZEU,ca a trecut si pina acum la varsta de 3 ani a copilului nu a mai facut convulsie. Dar doctara a zis ca pina la 5-6 ani se poate repeta convulsia,sper sa nu mai faca.

Dupa aceasta perioada grea am cautat si am aflat totul despre convulsi febrile. E o etapa foarte grea si pt copil si pt parinti.

Mai am un baiat de 13 ani,cu el nu am avut asa probleme,dar cel mic e mai bolnavicios. Sper sa nu mai am parte de asa necazuri,poate nu va inchipuiti ca mama prin ce stari am putut trece cu cel mic cand a facut convulsia.

De aceea sfatuiesc mamicile sa se informeze bine inainte de venirea copilului pe lume,despre orice boala ,sa fie bine pregatita in anumite situatii,sa nu pateasca ca mine.

Miky Angel Mikyangel29 August 2014 18:33

Si baietelul meu a facut de multe ori febra mare dar slava Domnului fara convulsii desi marturisesc ca de asta imi e cel mai groaza de cate ori are febra pentru ca stiu ca poate ramane cu urmari. Acum are 3 ani si sper sa fie bine in continuare.

Aurora Carmen29 August 2014 18:07

succes