LOGIN
CONT NOU ADAUGA ARTICOL
Articole > Momente importante > Cum alegi numele pentru cel mic?
data: 04 Aprilie 2016
Momente importante

Cum alegi numele pentru cel mic?

Momente importante
autor: Bebebucovina
0 MEMBRI
VOTAT DE

Numele este primul lucru pe care il afli despre o persoana. Asadar, acesta trebuie sa fie unul cu rezonanta, care sa ramana intiparit in memoria celor care il aud.

Alegerea numelui pentru viitorul membru al familiei voastre este o decizie importanta, pe care trebuie sa o tratati cu maxima seriozitate. Cine stie, poate cel mic va face istorie, iar numele lui va fi pomenit in carti.

De cele mai multe ori, numele pe care il poarta copiii reflecta personalitatea parintilor. Cel mic nu isi poate spune parerea, nu poate fi intrebat si, chiar daca ar putea fi, n-ar sti sa spuna prea multe despre personalitatea sa. Partea buna este ca, pe masura ce creste, copilul se identifica tot mai mult cu numele pe care il poarta, ajungand sa il reprezinte.

De-a lungul vremii au existat trend-uri si trend-uri, printre acestea numarandu-se cel al numelor traditionale romanesti sau al numelor unice, inventate de parinti plecand de la unele existente. Insa, cele mai bune nume pentru cei mici sunt cele care au o poveste. Fie ca este numele unuia dintre bunici, al primului baiat pe care l-ai tinut de mana sau o promisiune pe care ti-ai facut-o tie la un moment dat in viata (EX.: “Daca voi avea un baiat, il voi numi Andrei!”), aceste nume aduc asupra copilului povestea, ducand-o astfel mai departe.

De asemenea, un aspect important de care trebuie sa tineti cont este armonia care ar trebui sa existe intre numele de familie si prenume, pentru a evita combinatii de tip cacofonic, spre exemplu.

Voi la ce variante de nume va ganditi?