LOGIN
CONT NOU ADAUGA ARTICOL
Articole > Dezvoltare bebe > Cum ii ajutam pe cei mici sa invete sa vorbeasca
data: 05 Septembrie 2014
Dezvoltare bebe

Cum ii ajutam pe cei mici sa invete sa vorbeasca

Dezvoltare bebe
autor: Bebebucovina
0 MEMBRI
VOTAT DE

Studiile stiintifice arata ca daca bebelusilor li se vorbeste inca din primele luni, acestia invata mai usor sa vorbeasca, atunci cand le vine vremea. In plus, au un vocabular mult mai mare de cuvinte.

Un studiu realizat de doctorii Betty Hart si Todd Risley, publicat in cartea lor „Diferente semnificative in experienta zilnica a tinerilor copii americani”, demonstreaza ca micutii din familiile unde se comunica foarte mult au un IQ mai mare la varsta de 3 ani, iar la 9 ani obtin note mult mai mari decat cei din familiile unde nu se vorbeste foarte mult.

Asa ca:

1. Incepeti sa ii vorbiti celui mic inca din primele luni de viata.

2. Vorbiti-i chiar si in legatura cu lucruri marunte cum ar fi: alimentele din farfurie, hainutele sau obiectele din camera. Urechile lui vor inregistra totul chiar daca nu raspunde inca.

3. Cititi-i povesti chiar daca el nu stie sa vorbeasca.

4. Deschideti dialogul cu cel mic. Dati-i sansa sa raspunda la intrebarile voastre, chiar daca el va raspunde doar „bbbbabbaaa”.

5. Inchideti televizorul. Studiile stiintifice arata ca cei mici retin mai putine cuvinte atunci cand sunt expusi discursului ce vine din televizor decat atunci cand asculta persoane reale care vorbesc.

Sursa: parents.com