LOGIN
CONT NOU ADAUGA ARTICOL
Articole > Pentru casa > Cum organizam jucariile copiilor?
data: 06 Martie 2014
Pentru casa

Cum organizam jucariile copiilor?

Pentru casa
autor: Bebebucovina
0 MEMBRI
VOTAT DE

Ai casa plina de jucarii? La fiecare pas te impiedici de o piesa Lego sau Puzzle? Asta denota necesitatea unei bune organizari a jucariilor. Organizarea jucariilor unui copil trebuie facuta astfel incat acesta sa le poata accesa cu usurinta, dar si sa inteleaga responsabilitatea de a le strange dupa fiecare activitate de joaca. Iata cateva idei pentru a-l atrage pe prichindel in jocul curateniei si al ordinii:

1. Elimina treptat jucariile uitate sau nepotrivite varstei micutului. Daca acestea isi pierd din atractivitate, e cazul sa le donezi altui copil, sau sa le pastrezi pentru urmatorul.

2. Lasa-i jucariile preferate in centrul atentiei. Fiecare copil are o jucarie preferata fara de care uneori nici nu doarme. Acestea trebuie sa fie lasate mereu la vedere.

3. Aseaza-i jucariile preferate intr-o zona usor de accesat. Jucariile trebuie sa aiba un loc precis, ordonat, in dulapurile din camera prichindelului. Jucariile folosite cel mai des sau cele adecvate varstei lui le vei aseza pe rafturile de jos ale dulapului, in ordine, in pozitii atractive.

4. Evidentiaza activitatile cu scop educativ. Nu plasa alte jucarii pe raftul de carti si nu le aseza astfel incat piticul sa nu poata ajunge la ele. Grupeaza-le pe domenii sau scop: carti pentru scoala, carti de colorat, carti de povesti , enciclopedii, carti religioase etc.

TAGS: jucarii