LOGIN
CONT NOU ADAUGA ARTICOL
Articole > Ingrijire > De ce sa nu ignori odihna dupa nastere
data: 09 Februarie 2015
Ingrijire

De ce sa nu ignori odihna dupa nastere

Ingrijire
autor: Bebebucovina
0 MEMBRI
VOTAT DE

Perioada de dupa nastere este o foarte solicitanta, deoarece bebe se trezeste de cateva ori pe noapte pentru a papa. Cel mic va dormi atat cat are nevoie, dar spre deosebire de el, tu ai un program care include mult mai multe activitati in afara de somn si mancarica. Asa ca, atunci cand puiul tau doarme pe timpul zilei, tu vei cauta sa rezolvi multe alte lucruri - sa gatesti, sa speli, sa faci curat, sa te ocupi de treburile zilnice ale casei.

Lipsa odihnei poate duce la aparitia depresiei si a starilor de anxietate. Problema este ca veti suferi atat tu cat si puiul tau deoarece el iti va prelua starile si atunci nu vei stii de ce plange atat de des fara un motiv clar.

Tot lipsa odihnei iti poate cauza probleme de sanatate si la un moment sa clachezi pur si simplu. Unul dintre efectele oboselii accentuate este acela ca sistemul tau imunitar va slabi si astfel vei fi predispusa imbolnavirilor dese.

Cum sa te odihnesti mai des chiar daca aparent nu ai avea timp pentru asa ceva:

- Cere ajutorul celor dragi si nu refuza atunci cand acestia se ofera sa preia din sarcinile tale
- Dormi cu bebe pe timpul zilei
- Fa-ti un program saptamanal care sa includa cateva ore de relaxare (o baie lunga, cateva episoade din serialul preferat, o masa mai lunga luata fara a fi pe fuga etc)
- Lasa-l pe bebe in grija lui tati si fa-ti ritualurile de frumusete – te vei relaxa si te vei simti mai bine in pielea ta
- Fa o plimbare din cand in cand, singura sau cu tati, si asculta-ti muzica preferata (e o metoda simpla prin care sa te deconectezi )