LOGIN
CONT NOU ADAUGA ARTICOL
Articole > Dezvoltare bebe > Dezvoltarea limbajului copilului
data: 06 Februarie 2014
Dezvoltare bebe

Dezvoltarea limbajului copilului

Dezvoltare bebe
autor: Bebebucovina
0 MEMBRI
VOTAT DE

Aveti un copil care a inceput sa gangureasca? Profitati din plin de aceasta perioada, deoarece este una din cele mai frumoase pentru parinti. Momentele cand micutul tau incepe sa gesticuleze si sa vorbeasca in limba lui, sa te imite si sa te faca sa intelegi ce vrea sa spuna, sunt extrem de amuzante.

Vorbirea si limbajul la varsta de 2-3 anisori se dezvolta extrem de rapid. Vocabularul copilasului se imbogateste cu noi cuvinte, iar copilul incepe sa formeze propozitii din ce in ce mai complexe, dar cu toate acestea, specialistii sustin ca inca intelege mai multi termeni decat poate exprima verbal.
La aceasta varsta, copilul este mai dornic ca niciodata sa vorbeasca si sa testeze cum suna anumite cuvinte, imitandu-i pe ceilalti si absorband ca un burete in vocabular tot ce aude in jur. Este varsta curiozitatii, iar intrebarea care te va exaspera, va fi "De ce ?"

Pana implineste varsta de 2 ani, copilasul ar trebui sa poata avea in vocabular in jur de 300 si 500 de cuvinte. Parintele trebuie sa stie sa-l stimuleze si sa-i dezvolte aceasta arie a conversatiei. Prin jocuri educative, care il ajuta sa se exprime si sa se joace, copiii isi pot gasi cuvintele mult mai rapid. Mare atentie la vocabularul tau ca parinte. Cel mic va fi extrem de atent la orice fraza spusa de tine, reproducand-o cand nu te astepti.
Mult succes la vorbit!