LOGIN
CONT NOU ADAUGA ARTICOL
Articole > Kinetobebe > Dezvoltarea neuromotorie a copilului in perioada 4-6 luni
data: 08 Octombrie 2014

Dezvoltarea neuromotorie a copilului in perioada 4-6 luni

Kinetobebe
autor: Bebebucovina
0 MEMBRI
VOTAT DE

Este o perioada in care copilul dumneavoastra devine din ce in ce mai mobil, principalele achizitii fiind rostogolirea si pozitionarea in sezand.
In aceasta perioada copilul are un control bun al capului si se misca mai mult deoarece este mai relaxat decat in lunile anterioare. Din acelasi motiv isi foloseste din ce in ce mai bine mainile.

Copilul va incepe sa se rostogoleasca, initial de pe burtica pe spate (daca a fost pozitionat pe burtica destul de des in primele 3 luni de viata) si apoi in sens invers. Cei care nu agreeaza pozitionarea in decubit ventral se vor rostogoli mai intai de pe spate.

Dupa cea de-a 4-a luna copilul reuseste sa extinda coatele, astfel incat poate sa stea pe burtica cu bratele extinse si sa urmareasca mai bine ceea ce se intampla in jurul sau.

La 6 luni copilul sade sprijinit, insa se dezchilibreaza destul de usor. Va incepe sa sada cu echilibru bun pana la 7 luni, insa pentru a ajunge la acest nivel motor este necesar ca parintii sa tina cont de cateva aspecte:

• sa continue pozitionarea pe burtica a copilului;

• sa ii reaminteasca permanent miscarea de rostogolire, stimulandu-l cu jucarii care vor fi pozitionate in stanga-dreapta copilului, cu scopul de a consolida aceasta achizitie;

• copilul NU va fi pozitionat „intre perne”, deoarece vom determina cifozarea coloanei vertebrale si o atitudine total gresita, nicidecum o imbunatatire a pozitiei sezand;

• veti putea pozitiona copilul progresiv in sezand abia dupa 5 luni; acest lucru se poate face tinand copilul in brate cu spatele la dumneavoastra si cu piciorusele de o parte si de alta a coapsei dumneavoastra (pozitia „calare”) sau pe podea, controland spatele copilului cu abdomenul dumneavoastra. .

Centrul KinetoBebe

Calea Mosilor, nr 158, Bucuresti
Tel. 0727.988.679

www.kinetobebe.ro