LOGIN
CONT NOU ADAUGA ARTICOL
Articole > Kinetobebe > Dezvoltarea psihomotorie a copilului la 7-10 luni
data: 08 Octombrie 2014

Dezvoltarea psihomotorie a copilului la 7-10 luni

Kinetobebe
autor: Bebebucovina
0 MEMBRI
VOTAT DE

Pentru a putea urmari mai cu atentie dezvoltarea motorie a bebelusilor dumneavoastra trebuie sa avem in vedere urmatoarele obiective de care sa tinem seama.

In jurul varstei de 7 luni, bebelusul dumneavoastra se ridica in asezat din decubit dorsal,va putea sta in fundulet fara ajutor,va intinde mainile catre obiecte, facand-o cu o miscare larga, sau poate vocaliza cateva silabe si va examina jucarii.

La 8 luni incepe sa se tarasca independent, va putea trece obiectele dintr-o manauta in alta, si tot in aceasta luna,foarte important, apare reflexul de “pregatire pentru saritura”.

Deja la varsta de 9 luni datorita acestui reflex , copilasul dumneavoastra se poate ridica “in patru labe”si va putea incepe sa mearga cu incrucisare homolaterala(de-a buselea)va putea face treceri din culcat-asezat-patrupedie-pe genunchi. Foloseste pentru manute “apucatura in cleste” pentru a ridica obiectele ce il atrag.

Intre 9 si 10 luni se poate realize ridicarea in picioare,aceasta fiind posibila din postura de “patru labe”. Isi va ridica trunchiul si se va agata de un suport cu mainile,apoi aduce un picior inainte(“postura cavalerului”) facand sprijin pe acest membru inferior,ajungand sa realizeze ortostatismul.

Ajungand la 10 luni desi poate sa se ridice in picioare,cu sprijin pe maini,nu paseste si nu are reactii de echilibru in ortostatism.In schimb,primele trei degete ale mainii capata o importanta tot mai mare(poate realize pense digitale)putand sa arunce bile in pahar,se se deplaseaze dupa jucarii,sa bata din palme si chiar va face semn cu mana de “la revedere”.


Centrul KinetoBebe

Calea Mosilor, nr 158, Bucuresti
Tel. 0727.988.679

www.kinetobebe.ro