LOGIN
CONT NOU ADAUGA ARTICOL
Articole > Dezvoltare bebe > Dragostea parintilor ajuta la dezvoltarea creierului copiilor
data: 23 Martie 2016
Dezvoltare bebe

Dragostea parintilor ajuta la dezvoltarea creierului copiilor

Dezvoltare bebe
autor: Bebebucovina
0 MEMBRI
VOTAT DE

Fiecare parinte isi doreste sa isi invete copilul cele mai utile lucruri, acelea care ii vor face viata mai usoara pe masura ce va creste, precum a spune “multumesc” de fiecare data cand i se ofera ceva sau cand este ajutat. Totusi, cine ia in considerare dragostea ca factor important in dezvoltarea celui mic?

Pentru o dezvoltare armonioasa, parintii trebuie sa afle cum vad cei mici dragostea si cum o pot practica, astfel incat sa duca o viata fericita si echilibrata. Cu cat ii arati celui mic mai multa dragoste, prin imbratisari, sarutari, zambete sau alte gesturi pozitive neconditionate, cum ar fi includerea lui in activitati “de oameni mari”, cu atat creierul lui se va dezvolta mai mult.

Pe langa lucrurile de baza necesare, precum apa, mancarea, o locuinta, dragostea si grija pentru dezvoltarea armonioasa construiesc nu doar drumul catre o viata fericita, ci catre supravietuire. Omul, cea mai adaptativa specie, are cel mai mare creier, ca dimensiune, in comparatie cu alte specii, iar acest lucru este relationat de abilitatea noastra de a procrea. Abilitatea creierului de a creste ca raspuns la dragoste poate fi vazut ca un mod al naturii de a tine oamenii impreuna impotriva pericolelor.

Acum ca am aflat despre creierele noastre ca sunt conectate la dragoste, cum putem sa comunicam cu cei mici, astfel incat sa ajutam la succesul lor in viata?
Studiile arata ca doar vorbind cu cei mici despre ce simt si ce gandesc ajuta la cresterea abilitatilor verbale, la o mai buna intelegere a emotiilor si la dezvoltarea legaturilor sociale.

Ca parinti, putem incerca sa intelegem ce se intampla in mintea celor mici prin:
- impartasirea de argumente care nu au la baza idei preconcepute despre lucruri importante din viata lor;
- conversatii despre sentimentele lor (in general, nu doar cand sunt suparati);
- a le acorda permisiunea sa puna intrebari despre subiecte care nu sunt pe intelesul lor (mai exact, sa nu ii repezim atunci cand ei intreaba neincetat “de ce?”, ci sa incercam sa gasim raspunsuri pe intelesul lor);
- a le permite sa afle diferite lucruri ei insisi.

Acest tip de intarire a legaturilor dintre voi prin comunicare, il ajuta pe cel mic sa internalizeze sentimente de acceptare, incredere si ii permite sa isi dezvolte abilitatile de a rezolva problemele care pot aparea pe cont propriu.