LOGIN
CONT NOU ADAUGA ARTICOL
Articole > Dezvoltare bebe > Facem cunostinta cu olita
data: 19 Februarie 2016
Dezvoltare bebe

Facem cunostinta cu olita

Dezvoltare bebe
autor: Bebebucovina
0 MEMBRI
VOTAT DE

Perioada de “bebelusie” a puiului tau se apropie usor-usor de sfarsit, micutul transformandu-se, cum spun americanii, intr-un toddler nazdravan. Un pas important in aceasta perioada este trecerea de la scutec la olita, pas care te poate bucura nespus de mult pe tine, dar il poate stresa putin pe cel mic.

Ca toata lumea sa fie fericita, nu trebuie sa il fortezi pe micut sa faca aceasta schimbare, ci trebuie sa ii observi comportamentul si sa iti dai seama cand este pregatit. Ca regula generala, poti incepe sa te gandesti la aceasta schimbare abia dupa varsta de 1 an si 6 luni, dar cele mai bune rezultate se obtin intre 2 si 3 ani. Tot din seria “reguli generale”, fetele sunt pregatite mai devreme decat baietii sa dea scutecul pe olita. O fetita va incepe sa faca schimbarea in jurul varstei de 18 luni, iar un baietel in jurul varstei de 22 de luni.

Cum sa iti dai seama ca este pregatit sa faca cunostinta cu olita? Printre primele semnale, le poti recunoaste pe urmatoarele:, iti va imita comportamentul in ceea ce priveste toaleta, va refuza pampers-ul in favoarea chiloteilor, stie sa spuna daca face pipi sau caca, se descurca sa isi dea singur jos pantalonasii si face nevoile regulat, la un interval de 3-4 ore.

Bun, stii ca este pregatit, dar, de unde incepeti? Asigura-te ca olita pe care o va folosi va fi pe placul lui. Asta inseamna orice, de la un grad ridicat de confort, pana la design interesant, desene cu animale, personaje din desene animate sau o olita muzicala. Arata-i olita micutului si lasa-l sa o exploreze, sa se aseze pe ea si sa isi gaseasca singur pozitia care i se pare cea mai buna pentru el. De asemenea, nu tine olita intr-un loc unde cel mic nu poate ajunge, ci las-o undeva la indemana, astfel incat sa o poata vedea si sa mearga singur la ea.

Cine a facut aceasta trecerea de la pampers la olita? Cum a fost?

TAGS: olita , scutec