LOGIN
CONT NOU ADAUGA ARTICOL
Articole > Dezvoltare bebe > Gimnastica la bebelusi
data: 06 Martie 2014
Dezvoltare bebe

Gimnastica la bebelusi

Dezvoltare bebe
autor: Bebebucovina
0 MEMBRI
VOTAT DE

Gimnastica joaca un rol extrem de important in dezvoltarea bebelusilor. Aceasta ajuta la extinderea si cresterea numarului de capilare functionare, care asigura fluxul de sange in toate partile corpului.

Gimnastica faciliteaza circulatia sangelui prin artere si accelereaza fluxul venos, influențeaza pozitiv sistemul nervos imbunatatind circulatia sangelui in vasele din creier si de asemenea starea functionala a sistemului neuro-muscular. Ea are un efect analgezic marcat, imbunatatește functia glandelor sudoripare si sebacee, oferind flexibilitate sporita si elasticitate pielii.

Masajul si exercitiile fizice trebuie sa fie efectuate cu 1 ora sau 40-45 minute dupa alimentarea copilului. Masajul nu se efectueaza inainte de culcare.

Mainele trebuie sa fie curate, uscate, moi si calde, cu unghii taiate scurt. Ceasul, inelele si restul bijuteriilor se dau jos, pentru a nu provoca neplacere copilului.

Hainele purtate de mamica trebuie sa fie comode si ușoare.

Masajul si gimnastica sunt contraindicate in toate bolile acute febrile, purulente si alte leziuni inflamatorii acute ale pielii, tesutului subcutanat, ganglionilor limfatici, musculare, osoase (eczeme) in boli care implica fragilitate osoasa si sensibilitate.

TAGS: gimnastica , masaj