LOGIN
CONT NOU ADAUGA ARTICOL
Articole > Imunizare > Gradinita si sistemul imunitar la copii
data: 06 Februarie 2014
Imunizare

Gradinita si sistemul imunitar la copii

Imunizare
autor: Bebebucovina
1 MEMBRU
VOTAT DE

Majoritatea parintilor sunt ingrijorati cand vine vremea sa-si trimita copilul la gradinita, datorita numeroaselor afectiuni pe care le poate avea. Raceala, durerile de burta sunt numai inceputul afectiunilor de care pot suferi micutii in primul an de gradinita. Gradinita se poate spune ca este doar sala de antrenament pentru dezvoltarea sanatoasa a unui viitor dezvoltarea bine pus la punct. Cat timp ne asiguram ca alimentatia copilului ii ofera toate elementele necesare pentru a putea face fata afectiunilor si pentru o recuperare rapida, n-ar trebui sa ne facem multe probleme.

Imunitatea copilului incepe chiar din burtica mamei - intra-uterin - unde multe elemente contribuie la o dezvoltare ulterioara sanatoasa. Cel mai important lucru il constituie alimentatia mamei, care trebuie compusa din legume si fructe, fara sa ignore proteinele, precum carnea de pui, de vita. Mama are nevoie de miscare si un regim de viata igieno-dietetic corespunzator. Este foarte importanta si alaptarea naturala, de unde bebelusul capata anticorpi extrem de benefici pentru sanatatea sa.

In cazul unei raceli, daca o gripa dureaza 7 zile, convalescenta este de 7 zile. Perioada in care corpul isi revine dupa lupta cu boala, in care trebuie sa-si refaca resursele pierdute. Resurse cu care noi trebuie sa il ajutam. Convalescenta consta in, iarasi, vitamine, minerale, o alimentatie corespunzatoare, fiind compusa si din o solutie terapeutica de refacere imunitara. Ne referim la extractele de coacaz, afin, maces, iar in caz de gripa, vorbim si despre citrice, bogate in vitamina C.