LOGIN
CONT NOU ADAUGA ARTICOL
Articole > Dezvoltare bebe > Hai in carusel!
data: 29 Martie 2016
Dezvoltare bebe

Hai in carusel!

Dezvoltare bebe
autor: Bebebucovina
0 MEMBRI
VOTAT DE

Nu vorbim despre caruselul din parcul de distractii, ci despre cel de deasupra patutului lui bebe. Acesta este prima jucarie a celui mic, motiv pentru care trebuie sa tii cont de cateva aspecte atunci cand o alegi.

Chiar daca bebe nu se joaca efectiv cu caruselul si nu isi poate exprima bucuria, nu inseamna ca nu este interesat de aceasta jucarie. Fiind plasata chiar deasupra lui, imbracata in culori vii, aceasta se misca in moduri care cu siguranta ii vor atrage atentia.

Totusi, inainte sa ii oferi lui bebe prima jucarie din viata lui, trebuie sa fii atenta la cateva aspecte. Spre exemplu, unul dintre cele mai importante lucruri este sa citesti eticheta si sa te asiguri ca respectiva jucarie nu contine substante periculoase pentru cel mic, cum ar fi vopseluri toxice, plumb, ftalati, cadmium sau altele. Acest lucru este strans legat de materialul din care este confectionata jucaria, care poate fi plastic, lemn, PVC, bumbac, catifea sau plus.

Dupa ce te-ai decis din ce material va fi caruselul, e timpul sa te gandesti daca vrei unul mecanic sau unul cu baterii. Avantajul celui mecanic este ca are un pret mai mic, insa este nevoie de o persoana care sa il puna in miscare de fiecare data. Cel cu baterii, desi mai scump, are avantajul ca are o gama larga de melodii si chiar poate fi dotat cu telecomanda pentru a-l controla de la distanta sau sa porneasca pe baza de senzor, atunci cand bebe incepe sa planga. Marele dezavantaj al acestuia il reprezinta chiar bateriile, care se pot supraincalzi sau se pot scurge.

Celelalte aspecte de care tii cont atunci cand alegi o jucarie, precum culorile sau accesoriile sunt si ele importante. Spre exemplu, in ceea ce priveste culorile, te sfatuim sa alegi culori indraznete, contrastante, pentru ca cel mic are nevoie de acestea pentru a invata sa focalizeze si sa distinga forme si culori. Legat de accesorii, cel mai bine ar fi sa alegi forme care exista si in viata reala (animalute, insecte, plante, etc) si fara margini ascutite sau piese care se pot desprinde.

Nu in ultimul rand, trebuie sa iei in considerare si punctul de vedere al celui mic. Este recomandat ca jucaria sa fie plasata la o distanta de aproximativ 30 de centimetri, pentru ca astfel va fi suficient de departe incat sa poata focaliza si suficient de aproape incat sa nu isi strice ochisorii.