LOGIN
CONT NOU ADAUGA ARTICOL
Articole > Unde mergem > Haideti sa descoperim traditii si sa facem cunostinta cu eroi de basm, la Muzeul Taranului Roman
data: 14 Aprilie 2016
Unde mergem

Haideti sa descoperim traditii si sa facem cunostinta cu eroi de basm, la Muzeul Taranului Roman

Unde mergem
autor: Bebebucovina
0 MEMBRI
VOTAT DE

Cultura romaneasca este atat de bogata, incat daca am vrea sa o cuprindem intr-o lada de zestre, aceasta ar trebui sa fie fara fund. Pe 16 aprilie, cei de la MiniArt Show au pregatit un spectacol prin intermediul caruia si-au propus sa sarbatoreasca traditiile, obiceiurile, eroii si mestesugurile populare, cu mic, cu mare.

Sambata, intre orele 11:00 si 13:00, la Muzeul National al Taranului Roman, Studioul Horia Bernea, sunteti invitati cu totii sa descoperiti spectacolul de teatru pentru copii Danila Prepeleac, adaptat dupa celebra poveste, atelierele creative pentru copii sau Muzeul Taranului Roman, prin intermediul unui tur ghidat.

Adusa in zilele noastre, povestea lui Danila Prepeleac le va face cunostinta micutilor cu traditii si obiceiuri vechi. Acestia vor afla cum se facea negotul la targ, limbajul vechi negustoresc, dansul caprei, al ursului, al dracilor si multe altele, totul pe ritmuri populare.

Calatoria va continua, iar la atelierele creative micutii vor invata cum se cos si se brodeaza modele traditionale romanesti, cum se incruciseaza fire de urzeala sau cum se tes modele pline de viata.
Ultima oprire va fi chiar Muzeul Taranului Roman, pe care cei mici il vor cunoaste in detaliu alaturi de personajele care i-au distrat.

Suna ca un plan, nu-i asa? :)