LOGIN
CONT NOU ADAUGA ARTICOL
Articole > Dezvoltare bebe > Importanta jocului in aer liber pentru copii
data: 27 Mai 2015
Dezvoltare bebe

Importanta jocului in aer liber pentru copii

Dezvoltare bebe
autor: Bebebucovina
0 MEMBRI
VOTAT DE

Locurile de joaca in aer liber sunt acele spatii unde copiii se pot desfasura in voie, pot sari, pot fugi, se pot ascunde si pot explora lumea inconjuratoare fara restrictii. Traim intr-o societate in care este din ce in ce mai descurajat iesitul in natura si tot mai mult incurajat lucrul cu diverse dispozitive ce ne obliga sa nu parasim perimetrul casei.
Pentru noi, parintii, sanatatea copiilor este cel mai important aspect, iar joaca in aer liber ajuta la pastrarea unei stari bune de sanatate. Sunt cativa factori importanti pe care ar trebui sa ii iei in calcul atunci cand decizi unde il lasi pe cel mic sa se joace, iar in cele ce urmeaza iti vom prezenta o parte dintre ei.
Exista doua motive fundamentale pentru care jocurile pentru copii ar trebui sa se desfasoare in aer liber. Primul il reprezinta faptul ca dezvoltarea copilului prin activitati precum explorarea, asumarea de riscuri, dezvoltarea motorie si absorbtia unor cantitati mai mari de cunostinte de baza, pot fi invatate cel mai eficient prin intermediul jocului in aer liber. Al doilea este reprezentat de problemele de sanatate ce apar in randul micutilor, din cauza faptului ca jocul in aer liber este tot mai mult indepartat de catre acestia si inlocuit cu programe excesive la televizor sau la computer.
Copiii trebuie sa isi dezvolte abilitatile motorii si creativitatea, iar acest lucru poate fi indeplinit cu usurinta prin intermediul jocurilor educative in aer liber. Ei au nevoie de oportunitati de a explora, de a experimenta, de a descoperi, de a se minuna, de a tipa, de a canta si de a crea. Cele mai frumoase amintiri ale noastre sunt cele de la joaca de afara, iar asta nu este o intamplare.
Totodata, activitatea fizica este necesara pentru cei mici, mai ales ca, in ultimul timp, copiii au inceput sa se confrunte cu probleme de obezitate. Jocul in aer liber ii permite micutului tau sa isi pastreze starea de sanatate si sa invete o multime de lucruri importante despre lumea inconjuratoare.
Cum se simte gheata? Ce gust are noroiul? Cum cresc plantele? Trebuie ca fluturii sa invete sa zboare? Cum pot sa fac bicicleta sa mearga mai repede? Acestea sunt doar cateva dintre intrebarile cu care puiul tau te bombardeaza si la care tu trebuie sa gasesti raspuns. Este adevarat ca poate invata toate acestea si prin alte metode, insa invatarea prin experimentare este mai eficienta si, cu siguranta, cea mai distractiva pentru prichindel. Nu doar ca el va invata o multime de lucruri fundamentale despre cum functioneaza lumea, ci vor fi si mai multe sanse sa retina ce a invatat, pentru ca a experimentat lucrurile el insusi.
Puiul tau cat timp petrece in aer liber ?