LOGIN
CONT NOU ADAUGA ARTICOL
Articole > Unde mergem > Iubeşte-te şi arată-i că-l iubeşti!
data: 10 Decembrie 2014
Unde mergem

Iubeşte-te şi arată-i că-l iubeşti!

Unde mergem
autor: Bebebucovina
1 MEMBRU
VOTAT DE

Alături de Institutul pentru Studiul și Tratamentul Traumei (I.S.T.T.), Bebe Bucovina s-a implicat în desfăşurarea conferinţei "Fii Bine cu Tine!", din data de 7 decembrie 2014. Evenimentul şi-a propus să ofere persoanelor interesate de educația copiilor (actuali sau viitori părinți, bunici, educatori) ocazia de a descoperi cum îşi pot construi o relaţie solidă cu copiii lor şi cum ii pot ajuta pe cei mici să își dezvolte capacitatea de a face fața încercărilor vieții.

Aşa cum putem transmite dragoste, caldură şi siguranţă, prin atitudinea pe care o arătam copiilor putem transfera, în egală măsură fricile, tensiunile şi neliniştile noastre. Ca adulţi avem atât raţional, cât şi emoţional nenumărate pârghii de supravieţuire în situaţii neplăcute. Copiii noştri, în schimb, ne au doar pe noi. Noi le traducem lumea şi le creăm primele impresii despre dificultatea sau bucuria de a trăi alături de ceilalţi.

Siguranţa de sine a viitorului adult şi adaptabilitatea se formează în copilărie atât prin încurajări, cât şi prin mimetism - ceea ce văd zilnic în comportamentul nostru. Nu de puţine ori, remarcile adresate de parinţi în copilarie se transformă în complexe de inferioritate pe care adultul le duce dureros o viaţă întreagă.

Să fii parinte este o calitate, nu un dat şi ca orice alt demers semnificativ din realizările noastre, şi aici e nevoie de efort, dar mai ales de dorinţă.

Bebe Bucovina vine în sprijinul parinţilor iubitori care vor să fie cei mai buni parinţi pentru copii lor.