LOGIN
CONT NOU ADAUGA ARTICOL
Articole > Stiati ca > Lovituri fantoma dupa nastere
data: 18 Martie 2016
Stiati ca

Lovituri fantoma dupa nastere

Stiati ca
autor: Bebebucovina
0 MEMBRI
VOTAT DE

Nasterea, acel moment pe care toata familia il asteapta, din momentul in care ati anuntat ca pe testul de sarcina au aparut cele doua liniute. Dupa ce mult asteptatul membru al familiei si-a facut aparitia, corpul mamicii incepe sa intre intr-o perioada de schimbari.

Unul dintre cele mai neasteptate fenomene care se intampla cu corpul proaspetei mamici este cel cunoscut sub numele de “lovituri fantoma”. Prima data cand ai simtit ca bebelusul loveste in burtica, ai trait un sentiment unic, ireal de frumos. Dar cum ar fi sa simti aceste lovituri chiar si dupa ce bebe a plecat din locul caldut si primitor din burtica ta?

Loviturile fantoma reprezinta un fenomen destul de ciudat, dar foarte des intalnit in cazul multor proaspete mamici. Ce simt ele? Exact ce simteau si inainte ca bebe sa se nasca. Specialistii ne asigura ca acest fenomen este perfect normal si spun ca nu ar trebui sa te sperii daca il traiesti. El poate dura cateva zile, sau se poate intinde pe cateva luni.

De ce simt unele femei lovituri fantoma?

Dupa nastere, corpul incepe sa isi revina la normal, iar organele interne au nevoie de o perioada de timp pentru a se aseza din nou in pozitia initiala. Acest lucru poate dura cateva luni bune, pe masura ce uterul se contracta si revine la marimea de dinaintea aparitiei sarcinii.

Un alt motiv al resimtirii acestor lovituri il reprezinta episoadele de indigestie si balonare. Acestea pot fi resimtite ca niste lovituri in burtica, de parca cineva ar mai fi inca acolo.

Totodata, in timpul sarcinii, celor mai multe femei li se ascut simturile si incep sa simta chiar si cele mai mici miscari din interiorul organismului, in special pe cele din jurul uterului. Timp de noua luni ai monitorizat atent tot ce se intampla inauntrul tau, asa ca este posibil ca dupa aceasta perioada sa fii mult mai vigilenta la orice mica schimbare.

Fenomenul loviturilor fantoma mai este adesea asemanat cu cel al bratului fantoma, resimtit chiar si dupa amputare. Exista teorii care sustin ca acestea sunt cauzate de memoria nervilor si a muschilor, care retin senzatii si trairi, chiar si in situatii in care ele nu mai sunt de actualitate.

Ce trebuie sa retii este ca, in cazul in care traiesti aceste senzatii, acest fenomen nu ti intampla numai tie si nu este un lucru care sa te sperie. Chiar daca senzatiile sunt diferite de la o zi la alta si poti resimti lovituri mai intense sau mai slabe, acestea vor disparea odata cu incheierea procesului de schimbare dupa nastere.