LOGIN
CONT NOU ADAUGA ARTICOL
Articole > Siguranta > Metode de siguranta pentru micutul tau
data: 13 Septembrie 2013
Siguranta

Metode de siguranta pentru micutul tau

Siguranta
autor: Bebebucovina
0 MEMBRI
VOTAT DE

Problema caderii bebelusului din pat apare in momentul cand acesta invata sa se ridice in picioare si incepe sa se catere. Sunt multe riscuri ca el sa cada pe podea si sa se accidenteze daca este scapat din vedere chiar si pret de cateva secunde.

Pentru a evita situatii neplacute, poti ajusta salteaua patutului, mutand-o treptat la un nivel mai jos. Astfel micutul nu va reusi sa se catere, deoarece marginile patutului vor fi prea sus pentru el. Un alt detaliu important este sa eviti sa-i incarci patutul cu tot felul de jucarii, chiar daca sunt si de plus, pentru ca se poate urca pe ele in incercarea de a cobori din patut.

Daca va avea la indemana cuburi mari, plusuri mari sau alte obiecte , se va putea catara pe ele foarte usor.
In cazul in care credeti ca tot va exista riscul sa cada din pat, puteti pune in jurul patutului, pe jos, saltele moi sau perne mari, care sa atenueze caderea.

Alta metoda eficace sunt corturile speciale pentru patuturile celor mici, frumos colorate si transparente, prin care poate sa vada in afara. Daca va plange, va trebui sa renuntati la aceasta idee, fara a-l supara sau a-l face sa se simta ingradit.

Bebelusul sta foarte mult timp in patut. De aceea acesta trebuie sa fie un mediu sigur pentru el. Patul trebuie sa fie perfect finisat, fara muchii ascutite, distanta dintre zabrele sa nu fie mai mare de 3 cm, pentru ca isi poate prinde capul intre ele, blocajele de la roti sa fie bine prinse, sa nu se desprinda, salteaua acestuia sa fie ferma si nu moale, sa nu existe cuie sau alte obiecte ascutite in care sa se raneasca, sa nu aiba defecte de fabricatie sau de functionare.