LOGIN
CONT NOU ADAUGA ARTICOL
Articole > Imunizare > Miraculoasele efecte calmante ale cantecului de leagan
data: 05 Septembrie 2014
Imunizare

Miraculoasele efecte calmante ale cantecului de leagan

Imunizare
autor: Bebebucovina
0 MEMBRI
VOTAT DE

Cu siguranta i-ai cantat cel putin o data un cantecel de leagan puiului tau. Dar stiai cat de multe efecte benefice are cantecul de leagan asupra sanatatii celui mic? Doctorul Mark Trampo de la Harvard Medical School este de parere ca banalul cantec de leagan poate ajuta chiar si la vindecarea si reducerea durerilor copiilor nascuti prematur. Dr. Trampo a facut aceasta descoperire nu in urma unui studiu stiintific oficial, ci in urma experientei cu propria fiica, Cadence, care s-a nascut mai devreme cu 3 saptamani.

„Cadence avea un tub prin care primea hrana. Intr-o dimineata, am ajuns la ea pe la 3 si am spus: „nu,nu,nu!”. O sa incerc eu o sa hranesc pe Cadence. Si, nu stiu cum, dar in momentul acela am inceput sa cant o multime de cantece care mi-au trecut prin minte. „ De atunci fiica lui nu a mai avut nevoie de tub niciodata. Tot atunci si-a dat seama de puternica legatura dintre sanatate si muzica.

Apoi, Tramo a condus un studiu stiintific la Spitalul General pentru copii din Massachusetts. Acolo i s-a confirmat teoria ca muzica este buna pentru sanatate, dupa ce datele au aratat ca nivelurile de stres ale nou nascutilor au scazut dupa ce au ascultat cantece de leagan.

Asa ca, oferiti-le celor mici cate un mic recital in fiecare seara, inainte de culcare. Si ei si voi va veti simti mai armoniosi!

Sursa: abcnews.go.com