LOGIN
CONT NOU ADAUGA ARTICOL
Articole > Alimentatie > Reteta pentru copii: tarta cu peste
data: 11 Mai 2015
Alimentatie

Reteta pentru copii: tarta cu peste

Alimentatie
autor: Bebebucovina
0 MEMBRI
VOTAT DE

O veche zicala spune ca pestele este bun pentru creier, iar somonul, tonul si sardinele bogate in uleiuri, sunt adevarati parteneri ai acestuia. Datorita nivelului ridicat de omega-3 a grasimilor esentiale, vitale pentru functionarea creierului, pestele poate fi de ajutor si in cazul copiilor cu diverse tulburari precum dislexia sau hiperactivitatea.
Se recomanda ca in alimentatia copilului de peste 2 ani sa fie incluse doua portii de peste bogat in uleiuri, de doua ori pe saptamana, insa stim cat de greu este sa il faci pe cel mic sa manance ceva ce nu il atrage. Tocmai de aceea iti propunem o metoda mai creativa de a ii distrage atentia, o reteta cu peste, pentru copii: tarta cu toping de cartofi si doua feluri de peste.

Timp de preparare: 20 de minute
Timp de gatire: 45 de minute

Ingrediente:
Toping de cartofi
-800 gr cartofi
-30 gr unt
-100 ml lapte
-60 gr parmezan
-1 ou batut
-sare si piper

Sos
-45 gr unt
-1 salota (ceapa frantuzeasca), cuburi
- 30 ml otet de vin alb
-45 gr faina
-450 ml sos de peste
-100 ml smantana grasa
- o legatura de marar tocat
-sare si piper

Umplutura de somon si cod
-250 gr somon (fara piele, taiat in bucati de 2 cm)
- 250 gr cod (fara piele, taiat in bucati de 2 cm)
-150 gr creveti mici fierti
-70 gr mazare inghetata

Mod de preparare:
Se incinge cuptorul la 200 de grade, iar intre timp se fierb cartofii in apa sarata.
Se amesteca untul, laptele si parmezanul si se condimenteaza dupa gust.
Pentru sos se topeste untul si se caleste impreuna cu ceapa timp de 5-6 minute, pana se inmoaie. Se adauga otetul si se fierbe timp de 2-3 minute, pana se evapora lichidul, iar apoi se adauga faina.
Treptat se adauga sosul de peste si se amesteca continuu la foc mediu.
Se aduce la fierbere si se amesteca pana se ingroasa. Se ia de pe foc si se amesteca cu smantana si mararul. Pestele si mazarea se impart in 4 sau 6 cupe (in functie de dimensiune), iar peste ele se toarna sosul .
Deasupra se adauga topingul de cartofi si se coace timp de 25 de minute.

Pofta buna!