LOGIN
CONT NOU ADAUGA ARTICOL
Articole > Siguranta > Scaunul auto pentru copii – il folositi?
data: 23 Noiembrie 2015
Siguranta

Scaunul auto pentru copii – il folositi?

Siguranta
autor: Bebebucovina
0 MEMBRI
VOTAT DE

In parcare, la semafor sau chiar in timpul mersului, s-a intamplat sa observati copii in masina, pe scaunul din dreapta sau facandu-si de cap in spate, fara a purta centura. Principiul “mie nu mi se poate intampla” este urmat de multe persoane, chiar daca de multe ori se dovedeste ca nu este cel mai potrivit. Nu demult, in Romania a devenit obligatoriu ca cei mici sa fie transportati in scaune auto speciale atunci cand merg cu masina, alaturi de faptul ca centura de siguranta trebuie acum purtata si in spate.

A-i lasa pe cei mici sa se joace in masina in timp ce dumneavoastra conduceti poate duce la situatii neplacute. Miscatul dintr-o parte in alta pe bancheta va poate distrage atentia, mai ales daca incercati sa il linistiti pe cel mic, intorcandu-va la el. Cei mici trebuie sa inteleaga ca atunci cand merg cu masina trebuie sa stea linistiti, iar o solutie la indemana este scaunul auto pentru copii.

Conform legislatiei, copiii cu varsta pana in 3 ani trebuie transportati in dispozitive speciale, insa noi va recomandam sa il transportati pe cel mic in scaunul special pana cand acesta nu il mai cuprinde, iar ulterior in alte asemenea tipuri de scaune. Va fi mai protejat si in siguranta astfel.

Pentru a alege scaunul potrivit pentru cel mic, trebuie sa tineti cont doar de cateva lucruri. Spre exemplu, ca regula generala, bebelusii se transporta in scaune care se fixeaza cu spatele la directia de mers a masinii. Specialistii recomanda sa folositi acest tip de scaun pana cand copilul cantareste minimum 9 kilograme si poate sta in fund minimum 30 de minute, fara ajutor. Aceste lucruri se intampla cand cel mic are in jur de 12 luni. Ulterior, cand copilul creste, ii puteti schimba scaunul cu unul care se monteaza cu fata la sensul de mers. Acest tip de scaun se foloseste pentru copiii cu varsta cuprinsa intre 1 si 4 ani sau 9 si 19 kilograme. Dupa ce si acest scaun ii ramane mic copilului, ii puteti achizitiona un scaun inaltator. Acesta este folosit pentru copiii cu greutate cuprinsa intre 15 si 36 de kilograme si varste cuprinse intre 5 si 12 ani.

Voi folositi scaun auto pentru cel mic?