LOGIN
CONT NOU ADAUGA ARTICOL
Articole > Momente importante > Un pas mic pentru el, o emotie mare pentru tine!
data: 13 Septembrie 2013
Momente importante

Un pas mic pentru el, o emotie mare pentru tine!

Momente importante
autor: Bebebucovina
0 MEMBRI
VOTAT DE

Sigur iti vei aminti toata viata acest moment important: primul pas al copilului tau. Intre patru si cincisprezece luni, acesta va experimenta de la statul jos pana la mersul in picioare, si plimbatul prin casa. Ca parinte, trebuie sa-l ajuti sa aiba incredere de sine, sa faca primii pasi prin intermediul jocurilor si prin continua lauda.

In jurul varstei de 4 si 7 luni, bebelusul va incepe sa stea singur, fara sprijin, in fundulet, moment care ii va oferi mobilitate si o oarecare independența. Sezutul in fundulet ii va intari muschii de care va avea nevoie sa invete sa mearga. In acest stagiu, il poti stimula rostogolind o minge inainte si inapoi, pentru a-i fortifica muschii.

Pe la 7-10 luni, bebelusul va merge de-a busilea, un moment propice pentru a-si misca mainile si picioarele in acelasi timp, chiar daca se va deplasa doar pe burta. Aceste miscari il vor ajuta mult cand va incepe sa umble prin casa. De asemenea, il poti ajuta sa mearga dintr-o parte in cealalta parte a camerei, insa nu uita sa il lauzi de fiecare data cand reuseste ceva nou.

Ridicatul in picioare ajutat de mama se va realiza pe la 8 luni, timp in care bebelusul a devenit mai curios si mai puternic, apoi va incepe sa se sprijine de mobila, sau de parinti. Te poti juca cu el, incercand sa-l echilibrezi si sa-l familiarizezi cu pozitia de stat in picioare. El va trebui sa invete sa-si usureze caderile, sa stie sa-si indoaie genunchii.

Dupa ce va capata echilibru, ajuta-l sa faca primii pasi ajutat de mainile tale, acest lucru realizandu-se pe la 8-9 luni. Poti exersa cu el zilnic prin diferite jocuri stimulative. Pe la 9 luni, va incepe sa se ajute de mobila si de pereti ca sa-si satisfaca unele curiozitatile. Trebuie sa aveti mare atentie ca toata mobila sa fie securizata si lipita de perete, pentru a evita diverse accidentari. Pentru a-l ajuta sa faca primul pas este indicat sa il convingeti ca are intotdeauna ceva moale pe care sa cada.

In momentul in care bebelusul va fi sigur pe el, adica va putea sa-si mentina echilibrul pentru cateva secunde, veti vedea ca in curand va putea sa faca primii pasi singur. Puteti transforma echilibrul intr-un joc, numarand secundele cat sta in picioare, apoi laudati-l si iubiti-l pentru realizarea lui. Bebelusul va intampina multe impiedicari si cazaturi, si numai dupa o serie de pasi, el va putea sa umble independent.

Fiecare etapa isi are rolul ei, asa ca trebuie sa ne bucuram de fiecare moment petrecut alaturi de copilul nostru.